Resengo StoreEen totaaloplossing voor iedereen die werkt met reserveringssystemen

Al meer dan 20 jaar helpt Resengo, een bloeiende scale-up, ondernemers om de gastbeleving in hun zaak naar the next level te tillen. Wat oorspronkelijk begon als het toegankelijker maken van reserveringen, is uitgegroeid naar een totaaloplossing voor iedereen die met reserveringen werkt.


We spraken met Francis Foubert, Head of Product & Development bij Resengo. Reeds 2 jaar stuurt hij zowel het Product- als het Development team aan. Startende vanaf de visie van het product tot het effectief opleveren ervan is de scope waar Francis voor verantwoordelijk is. Dit allemaal met als doel hun klanten te helpen, te laten groeien en mee te ondersteunen.

Francis

Dag Francis, kan je ons even vertellen wat Resengo precies doet?

"Resengo biedt een totaaloplossing aan voor iedereen die werkt met reserveringen. Dit start bij de reservering zelf, maar daarna richten wij samen met onze klanten een ecosysteem op rond klantencommunicatie, guest experience, reviews en ook een zelfversterkend verhaal met goede marketing. Hierdoor zorgen we ervoor dat als een guest één keer langs geweest is bij onze klant, dat diezelfde guest opnieuw zal terugkomen. Op die manier helpen we onze klant hun zaak op te bouwen en te versterken."

 

Wat zijn de belangrijkste projecten waar jullie nu aan werken?

"ResQueue – dé digitale wachtrij - werd recent gelanceerd. Dit is een volledig nieuw concept binnen België en Nederland. Stel je voor, je wil op restaurant maar er is nog geen tafeltje vrij, dan kan je gewoon in de digitale wachtrij plaatsnemen. Als het tafeltje vrijkomt, krijg je meteen een melding toegestuurd. Verder werken we aan een nieuwe container applicatie waar het product Resengo in een nieuw jasje gestoken wordt: een nieuwe navigatie & focus op mobile friendliness. Dat heeft met zich meegebracht dat wij al onze verschillende features heel modulair hebben opgebouwd, én dat ze elk individueel af- of aangezet kunnen worden. Dit zorgt bovendien voor een unieke pricing strategie waar onze klanten enkel zullen moeten betalen voor wat ze gebruiken."

Widget

Kan je ons even meenemen in de werking achter de schermen? Hoe groot is het IT-team? Met welke technologie stack werken jullie?

"Ons Product team bevat 3 mensen: 2 Analisten & 1 Designer. In ons Development team hebben we 3 Backend Developers (waarvan 1 Architect), 2 Full Stack Developers van Euricom, 2 Frontend Developers waarvan 1 van Euricom & 2 Testers.
De backend van onze applicatie is geschreven in .NET, de frontend in React. Verder werken we ook nog met Azure Cloud."

 

Hoe zie jij innovatie binnen Resengo? Én hoe dragen onze Euricommers hun steentje bij?

"Alles qua innovatie start bij het Product team: het bestaande product optimaliseren en de markt in het oog houden of zelfs voorspellen. Als Resengo willen we trendsetters zijn. Het Development team, en dus ook de Euricommers, krijgen de ruimte om mee aan dat idee te bouwen en de mogelijke pitfalls in te
schatten. "

 

Binnen Euricom vinden we het heel belangrijk dat er een culturele fit is met onze klanten. Hoe zou je de cultuur van Resengo omschrijven?

"De missie van Resengo is dat wij geloven dat iedereen ambitie en talent heeft om te blijven groeien. Dit geldt voor zowel onze klanten als onze mensen. Continu beter worden, de ruimte krijgen om te leren, te groeien en te proberen. Dat is waarvoor Resengo staat."

 

Euricom blijft onze go to partner voor uitdagingen en versterking binnen ons software development team. Euricom heeft ons nog nooit teleurgesteld”

 

Wat was de uitdaging of het project waarbij Euricom jullie destijds geholpen heeft?

"Dirk, de CEO van Resengo, had ambitieuze plannen voor een innovatief reserveringsplatform. Om dit te realiseren had hij een betrouwbare technologiepartner nodig die hem kon helpen bij het herzien en transformeren
van zowel de architectuur als de onderliggende technologie van het platform. Op die moment kwam Euricom in the picture. Jullie hadden de technische expertise waar we toen naar op zoek waren en begrepen de uitdagingen waar Resengo voor stond. We wilden toen het platform naar een hoger niveau tillen en het klaar maken voor grootschalig gebruik als een SaaS-oplossing. Zoveel jaren later zijn jullie nog steeds onze go to partner voor uitdagingen en versterking binnen ons software development team."

Ecosysteem

 

Ervaar je Euricom als een software development partner die met jullie meedenkt?

"Zeker! We kunnen altijd op jullie rekenen, als er een nood is kan er iemand ingeschakeld worden, wanneer er zich een uitdaging voordoet komen jullie met een oplossing. Euricom is altijd bereid om mee te denken. Toen er gesprekken bezig waren om een extra Euricommer in te zetten, zei iemand van mijn team: “Waarom zouden we het niet doen? Euricom heeft ons nog nooit teleurgesteld!”. Dat omschrijft onze vertrouwensband heel goed."

 

“De Euricom consultants zijn effectief part of the team. Ze zijn leergierig, betrouwbaar en willen altijd het beste van zichzelf geven.”

Hoe zou je een Euricom consultant beschrijven?

"Leergierig, betrouwbaar, continu willen verbeteren, altijd bereid om te sparren met collega’s en steeds het beste van zichzelf willen geven. Bij de Euricom collega’s merk je ook niet dat het ‘externe’ of consultants zijn, ze zijn part of the team."

 

Een leuke vraag om mee af te sluiten: wat zijn jullie toekomstplannen binnen Resengo?

"Op vandaag hebben we 4100 klanten in België & Nederland. Dat is goed voor 1,5 miljoen reserveringen per maand. Wij bereiken zowel de klanten als de consumenten (reserveerders) bij zowel restaurants, kappers, welness, tandarts, … We willen graag meer bewustwording creëren op B2C vlak, dat Resengo een inspirator wordt voor een avondje uit. We zijn sowieso een heel ambitieus bedrijf, dus wie weet world domination? In de toekomst willen we meer klanten aanbrengen door andere landen te betreden. Door onze nieuwe pricing strategie schaalbaar te maken, ben ik ervan overtuigd dat dit zal lukken."

 

 

 

 

 

Ons beter leren kennen?

Wil je meer weten over hoe we jouw bedrijf kunnen helpen groeien? Heb je een vraag voor onze experts? Wij helpen je met plezier verder!

TechTribesAntwerp_0114_KP__J9A0655