Tech Tribes versterkt Open Source ambities met specialist Xifeo

 

 

Fantastisch nieuws voor de open source community! Tech Tribes heeft aangekondigd dat Xifeo zich per 12 juli aansluit bij de IT-dienstverlener.

 

Samen met HCS Company en Kangaroot, dat zich afgelopen mei heeft aangesloten bij het Tech Tribes collectief, vormen ze een krachtig samenwerkingsverband met veel kennis en ervaring in de wereld van Open Source. Gecombineerd met de bedrijven Axxes en Euricom, twee grote spelers op de Belgische markt op het gebied van business consulting en software engineering, is het Tech Tribes collectief een krachtige speler geworden binnen de Lage Landen. Een verfrissend en volwaardig alternatief voor de klassieke “system integrators”.

 

Met de komst van Xifeo telt het Tech Tribes collectief vijf Tribes, samen goed voor meer dan 700 digitale specialisten. Iedere Tribe kent en behoudt een eigen cultuur en technologische focus. Samen delen ze een visie over hoe ze met mensen omgaan en op welke wijze ze hun klanten helpen. Tech Tribes heeft zes locaties in de Lage Landen, zodat haar klanten en collega’s altijd dichtbij zijn. Klanten mogen rekenen op expertise in onder andere Business Technology Consulting, Software Engineering & Testing en Open Hybride Platformen.

 

Xifeo is een organisatie met ruim 30 professionals uit Almere die zich richt op het moderniseren van infrastructuur en het ondersteunen van developers en (data) engineers. HCS Company is met ruim 75 consultants gespecialiseerd in implementaties van hybride platformen en volledige standaardisering en automatisering van infrastructuur. Samen versterken deze bedrijven elkaars ambities en missie. Maar het mooiste van alles: beide herkennen zich in dezelfde kernwaarden en cultuur: kwaliteit leveren met een glimlach.

 

Volgens Tech Tribes Nederland directeur Marko Seunninga past de komst van Xifeo naadloos aan bij de droom om het alternatief te zijn voor de gevestigde orde. “Dat het anders moet en anders kan in de IT weten we allemaal”, maar het doorbreken van gewoonten is lastig”. “We zien onze no-nonsens aanpak en het inzetten van open source technologie als een krachtig antwoord op veel worstelingen van vandaag”. “Met de komst van Xifeo zijn we weer een stap dichter bij het verwezenlijken van deze droom”.  

 

“De samenwerking met Open Source specialisten van Xifeo biedt HCS Company mooie kansen op het gebied van kennisontwikkeling en gezamenlijke klantbenadering”, aldus Karen van Diepen, directeur HCS Company”. “Door onze gedeelde open source missie en diversiteit aan experts kunnen wij onze klanten nog beter bedienen en innovatieve oplossingen bieden die passen bij de uitdagingen van vandaag en morgen”.

 

Ook Peter Vader, CEO van Xifeo is erg enthousiast over de samenwerking: "We kunnen nu meer doorgroeimogelijkheden bieden aan collega's van beide organisaties als men zich breder wil ontwikkelen". Ook voor alle klanten binnen Tech Tribes belooft deze samenwerking veel goeds. Xifeo brengt extra kennis in op het gebied van inframonitoring (Zabbix) en Microsoft engineering. In aanvulling op de open source dienstverlener Kangaroot in België, is de versterking met Xifeo in Nederland een mooie aanvulling op het totale open source portfolio.

 

Tech Tribes in Nederland heeft de volledige aandelen van Xifeo overgenomen en mag zich met meer dan 120 professionals nu de grootste gespecialiseerde Open Source IT-dienstverlener van Nederland noemen.

 

Bij additionele vragen, kan je terecht bij Annabel Greeve via annabel.greeve@axxes.com

Bekijk ook deze artikels

Tech Tribes versterkt Open Source ambities met specialist Xifeo

HCS Company

do, 13 jul 2023

Fantastisch nieuws voor de open source community! Tech Tribes heeft aangekondigd dat Xifeo zich per 12 juli aansluit bij de IT-dienstverlener.

Lees meer

Een kantelpunt: Tech Tribes neemt een belang in HCS Company en trekt naar Nederland

HCS Company

vr, 23 apr 2021

Sommige momenten in je professionele carrière vergeet je nooit. Zaken die de koers van een bedrijf zodanig hard veranderen dat er daarna sprake is van een ‘tijd voor’ en een ‘tijd na’. Ik ben verheugd om aan te kondigen dat Axxes vandaag opnieuw op zo’n kantelpunt staat: we nemen een participatie in onze sectorgenoot HCS Company en breiden zo uit naar Nederland.

Lees meer

Tech Tribes neemt een participatie in Open Source expert, Kangaroot.

Kangaroot

vr, 23 dec 2022

Het is vanuit Tech Tribes dat we vandaag het heuglijke nieuws mogen brengen betreffende onze participatie in Kangaroot. Tech Tribes is voor ons een home of digital experts. Meer concreet de cluster van IT bedrijven gebouwd rond Axxes, Euricom en HCS. Elk met hun eigen expertise en cultuur, maar verbonden door een gemeenschappelijke visie en waarden. Het bundelen van commerciële en operationele krachten is binnen de samenwerking een sterke win, maar de grootste meerwaarde ligt in de kruisbestuiving omtrent technologische kennis en ervaring. De complexe digitale uitdagingen van onze klanten vereisen namelijk cross-technology teams die snel kunnen schakelen

Lees meer