Axxes neemt Euricom over en verstevigt zijn positie in software ontwikkeling

 

Axxes levert IT-consulting diensten op het vlak van softwareontwikkeling, software testing en system engineering. Euricom ontwikkelt op zijn beurt software op maat in .NET en JavaScript. De onderneming werd in 2004 overgenomen door Dimension Data, dat later opging in de Japanse telecomgroep NTT.

 

De overname past volgens Axxes in de strategie van het bedrijf om met hoogopgeleide it-experten impact te hebben bij klanten. "Met de jarenlange ervaring en skills van Euricom zullen onze consultants de meest innovatieve projecten aan kunnen bieden", stelt Benjamin Goesaert, Managing Director bij Axxes.

 

Axxes kende de voorbije jaren een organische groei van 15 à 20 procent. Door de toenemende digitalisering voelde het bedrijf zich genoodzaakt om op verschillende domeinen de juiste kennis in huis te halen. Om aan die vraag te voldoen, wil de groep haar groei versnellen met gerichte overnames in België en later ook in Nederland. Dit gebeurt vandaag onder de vlag van Tech Tribes.

 

Euricom telt 70 software engineers met een focus op Microsoft- en JavaScript-technologie; profielen die volgens het bedrijf aansluiten bij de kennisdomeinen van Axxes. Door de overname ontstaat een groep met een team van 450 experts en een omzet van bijna 50 miljoen euro, waarmee het tot de grootste IT-consulting bedrijven in België behoort.

 

Tech Tribes laat verder weten dat de groep in 2020 nog eens op zoek gaat naar 50 nieuwe it-medewerkers.

 

Met de jarenlange ervaring en skills van Euricom zullen onze consultants de meest innovatieve projecten kunnen aanbieden.

Benjamin Goesaert - Managing Director 

Bekijk ook deze artikels

Tech Tribes versterkt Open Source ambities met specialist Xifeo

HCS Company

do, 13 jul 2023

Fantastisch nieuws voor de open source community! Tech Tribes heeft aangekondigd dat Xifeo zich per 12 juli aansluit bij de IT-dienstverlener.

Lees meer

Een kantelpunt: Tech Tribes neemt een belang in HCS Company en trekt naar Nederland

HCS Company

vr, 23 apr 2021

Sommige momenten in je professionele carrière vergeet je nooit. Zaken die de koers van een bedrijf zodanig hard veranderen dat er daarna sprake is van een ‘tijd voor’ en een ‘tijd na’. Ik ben verheugd om aan te kondigen dat Axxes vandaag opnieuw op zo’n kantelpunt staat: we nemen een participatie in onze sectorgenoot HCS Company en breiden zo uit naar Nederland.

Lees meer

Tech Tribes neemt een participatie in Open Source expert, Kangaroot.

Kangaroot

vr, 23 dec 2022

Het is vanuit Tech Tribes dat we vandaag het heuglijke nieuws mogen brengen betreffende onze participatie in Kangaroot. Tech Tribes is voor ons een home of digital experts. Meer concreet de cluster van IT bedrijven gebouwd rond Axxes, Euricom en HCS. Elk met hun eigen expertise en cultuur, maar verbonden door een gemeenschappelijke visie en waarden. Het bundelen van commerciële en operationele krachten is binnen de samenwerking een sterke win, maar de grootste meerwaarde ligt in de kruisbestuiving omtrent technologische kennis en ervaring. De complexe digitale uitdagingen van onze klanten vereisen namelijk cross-technology teams die snel kunnen schakelen

Lees meer