TVH-1200x630

Kangaroot ondersteunt TVH 24 uur per dag 

TVH Group Thermote & Vanhalst is de onestopshop voor industriële voertuigen en bestaat uit twee bedrijfsunits: TVH Parts en TVH Equipment. Wereldwijd, van Auckland tot Vancouver, heeft TVH ongeveer 5500 medewerkers in dienst. Op de afdeling IT werken circa 150 mensen.

 

Omdat TVH wereldwijd diensten verleent, is het uiterst belangrijk dat mensen 24 uur per etmaal geholpen kunnen worden. Dat betekent dat TVH ook 's nachts standby moet zijn. TVH is daarom op zoek gegaan naar een partner die deze service kan bieden, bevestigt Frederik Clement, manager ICT-infrastructuurgroep bij TVH. Er was behoefte aan 24-uursondersteuning voor bedrijfskritische systemen. "Dit was absoluut nodig omdat er soms problemen ontstaan die we niet zelf kunnen oplossen, of omdat bijvoorbeeld een van de collega's afwezig is,” voegt Frederik eraan toe.

TVH Frederik 2Frederik Clement

 

Manager ICT-infrastructuurgroep bij TVH

Bij Kangaroot is het complete team deskundig, en niet slechts één persoon. Zij bieden dag en nacht ondersteuning.

Waarom Kangaroot?

Tijdens zijn zoektocht ontmoette Frederik verschillende partijen die bekend waren met Linux. "We hebben de mensen van Kangaroot tijdens een event ontmoet, en het was meteen duidelijk dat zij kennis van zaken hebben. Die kennis zit niet slechts bij één persoon, maar bij alle teams in het bedrijf, en voor ons was dat een perfecte match," bevestigt Frederik Clement.

Wat wij belangrijk vinden als wij een partner kiezen, is flexibiliteit. We hebben niet altijd onze 10 Linux-beheerders beschikbaar. Aan de andere kant willen we, als dat nodig is, wel via onze partner extra capaciteit kunnen inzetten.

Eerst werd begonnen met de toepassing van standaardisatie en virtualisatie. “Een concreet voorbeeld van onze samenwerking met Kangaroot is ons monitoringsysteem, en momenteel zijn we aan het upgraden met Ansible. Dit zijn twee typische projecten die veel van onze tijd in beslag nemen en die we eigenlijk niet hebben. En daarin vinden wij precies de juiste samenwerking met Kangaroot," voegt Frederik eraan toe.

 

Open Source bij TVH

Tom Desmet, solution-architect ICT, legt uit: "Kangaroot helpt ons bij onze operationele processen, maar ook bij de totstandkoming van projecten met opensourcetechnologieën. Opensourcesystemen worden meestal ondersteund door een sterke community waar veel ruimte is voor innovatie en flexibiliteit, en zijn iets veiliger omdat er volledig inzicht is in de code."

 

24-uursondersteuning

In eerste instantie begon TVH met een servicecontract voor support tijdens kantooruren, maar inmiddels is dat contract uitgebreid naar een 24-uursversie.

Omdat die kennis permanent beschikbaar is bij Kangaroot kunnen zij ons op elk tijdstip helpen, zowel overdag als 's nachts.

bevestigt Frederik. "Binnenkort gaan de Amerikanen ook live op ons ERP-systeem. En dat betekent dat ondersteuning na werktijd bijna belangrijker wordt dan de ondersteuning tijdens kantooruren."

 

"Door de groei van TVH, onder andere door overnames, zijn er vaak integratieprojecten die intern prioriteit krijgen. Om de IT-projecten in een redelijk tijdsbestek te kunnen afronden, hebben we absoluut externe partijen nodig die ons helpen. En Kangaroot speelt daarin een perfecte rol," zegt Frederik Clement tot besluit.

 

Technologie

  • Ansible
  • PostgreSQL
  • Zabbix


Ons beter leren kennen?

Wil je meer weten over hoe we jouw bedrijf kunnen helpen groeien? Heb je een vraag voor onze experts? Wij helpen je met veel plezier verder!

TechTribesAntwerp_0114_KP__J9A0655